Reacties

Gamewalhalla: Een voorstelling

Gepost door beheerder 28-05-2015 0 Commentaar Tips & Weetjes,

 

Op internet komt u vaak op een anonieme website terecht, zonder dat u goed weet met wie u nu te maken hebt of wie erachter zit. In deze blogpost willen we u dan ook graag wat meer uitleg geven over hoe Gamewalhalla ontstaan is en wie er nu precies achter zit.

 

 

De naam dekt de lading

 

Gamewalhalla
Top Games! Top Prices! Top Service

 

Onze naam en onze slogan vertelt u precies wie we zijn en wat u van ons mag verwachten

  • Top games: een zeer uniek aanbod van zeldzame retro games. U vindt zeker nog game shops waar ze deze games verkopen. Maar 1 gameshop waar u zoveel zeldzame games samen vindt... U zal hard moeten zoeken om vergelijkbare shops te vinden.
  • Top prices: current-gen games aan zeer scherpe prijzen. Ook al zijn onze retro games een stuk duurder dan het doorsnee spel, ook hier trachten we faire prijzen te hanteren.
  • Top service: als eenmanszaak kunnen we u een service bieden die u vaak niet krijgt bij de bekende ketens. Onze klanten komen ALTIJD op de eerste plaats.

 

De drijvende kracht

 

Afgaande op de reacties van onze klanten, blijken veel mensen te denken dat er een heel team achter Gamewalhalla zit. Dit is niet het geval. Ook lijkt het vaak dat we ons in twee moeten kappen, Gamewalhalla is sinds jaar en dag een eenmanszaak met ondergetekende als drijvende kracht. Up-to-date houden van de website, foto's maken voor de aanbiedingen, aankopen van stock, bestellingen klaarmaken en versturen, beheer van de facebook pagina,... Dit gebeurt allemaal door 1 persoon. U begrijpt dan ook wel dat onze dagen vaak veel te kort zijn.

 

 

De ontstaansgeschiedenis

 

De  eerste stappen voor Gamewalhalla werden gezet in de loop van 2008-2009 op Ebay België. Kan me niet anders herinner dan dat we al gans ons leven gamen. Als we een klein manneke waren gameden we op de commodore 64, op een game & watch en natuurlijk in het lunapark tijdens de jaarlijkse vakantie aan de zee. Daartussen eigenlijk een mega groot gat tot de PS1. We wilden graag wel een Nes of Snes, maar kregen we niet van de ouders. Ondertussen waren we eind de jaren 90 en was de PS1 super populair. Meer toevallig omdat een nieuwe winkel in de buurt reclame maakte dan echt op zoek ernaar kochten we dan een PS1, onze allereerste echte spelconsole.

 

Het hek was toen helemaal van de dam. We  beseften toen wat we al die jaren gemist hadden. We hebben toen bijna als een gek zowat alle PS1 games die we in handen konden krijgen gespeeld. Voor we het wisten waren we bijna 10 jaar verder en was ondertussen ook de PS2 gelanceerd. Dus overschakelen naar de PS2, maar eerst onze collectie PS1 games verkopen. We besloten dit te doen op Ebay.

 

Dat was de moment dat Ebay België zeer populair was. Veel van de games die we jaren geleden gekocht hadden waren ondertussen vrij zeldzaam geworden. Daar was dan ook super veel interesse in op Ebay. De verkoop liep dan ook gesmeerd.

 

 

De Ebayperiode

 

Om een lang verhaal kort te maken. Iets wat begon om onze eigen verzameling te verkopen, werd begin 2010 ons voltijds beroep. Van kleine hobby verkoper waren we uitgegroeid tot een toonaangevende gameshop op Ebay België. In het begin verkochten we uitsluitend PS1 games waar we ons (en nu nog steeds) focusten op de games die wat moeilijker te vinden zijn.

 

De PS2 was toen nog niet super lang op de markt. Voor de PS2 waren er toen maar 2 zeldzame games en dat waren Ico en Shadow Of The Colossus. Met het verstrijken van de tijd kwamen er meer en meer zeldzame PS2 games, ondertussen was de PS3 gelanceerd. Het aanbod werd  dan  ook uitgebreid met meer en meer zeldzame PS2 games, PS3 aan zeer scherpe prijzen en in een later stadium ook Xbox 360 en Wii.

 

We zijn op Ebay blijven verkopen tot de periode april-mei 2014. Ondertussen waren er op Ebay een heleboel zaken veranderd en ondervonden we enorme problemen qua zichtbaarheid met natuurlijk een nefast effect op de verkoop. Ondertussen waren we ook al een tijdje bezig met onze eigen website. Op Ebay zaten we dan op een punt dat we daar altijd meer tijd en energie moesten insteken om er minder uit te halen. Dit terwijl we door de sterke groei van de website niet meer voldoende tijd hadden om ons daarmee bezig te houden zoals het moest.

 

Ons besluit was dan ook heel simpel: Ebayshop gesloten, account volledig afgesloten zodat we ons voor de volle 100% om onze website konden richten.

 

 

Onze eigen website

 

Hier zijn  we niet over één nacht ijs gegaan. Als u morgen zelf een website wil lanceren, zal u zich misschien ook afvragen hoe moet ik hieraan beginnen en hoeveel gaat me dat kosten? Dat waren dus precies de vragen die we ons ook stelden. Toen we ons begin 2010 als zelfstandige vestigden en uitsluitend via Ebay verkochten, zijn we op zoek gegaan naar alternatieven. U kent ook wel het spreekwoord van alle eieren in dezelfde mand...

 

Het werd al snel heel duidelijk dat een eigen website het enige valabele alternatief was. Na heel wat zoekwerk kwamen we dan bij de software terecht die ons het meest geschikt leek en die we tot heden nog steeds gebruiken. Nog veel meer opzoekwerk om uit te dokteren hoe we überhaupt mensen naar onze website konden lokken en hoe we ervoor konden zorgen dat als u in google iets opzoekt u onze website gemakkelijk kan terug vinden.

 

Na maanden hard werken en veel opzoekwerk was het begin 2012 eindelijk zover: de geboorte van onze website. Ook al zijn er de bekende zoekertjessites als 2dehands, kapaza, Ebay,... Het werd al vlug heel duidelijk dat er zeker vraag was naar een aparte website met 2dehands video games. Slechts een paar dagen nadat  we onze  site online zetten en zonder dat we er echt reclame voor gemaakt hadden kregen we onze eerste bestelling binnen. Zeer verbaasd... En nog meer verbaasd toen 2 dagen later de volgende bestelling binnenkwam. En  de bestellingen bleven nadien ook vlotjes binnenkomen.

 

Toen we  de site lanceerden hadden we 2 zaken voor ogen:

  1. Net als nu waren er de bekende zoekertjes sites, maar Belgische online gameshops waren er niet of nauwelijks. Een gat dat wij wilden vullen. Om een idee te hebben welke look we onze site konden geven of hoe die te structuren gingen we op zoek naar andere online gameshops die 2dehands games verkochten... En die vonden we niet. We vonden een paar gameshops waar we nog nooit van gehoord hadden die nieuwe games verkochten maar geen enkel die 2dehandsgames verkocht. Om die te vinden moesten we over de grens gaan kijken. Ondertussen zijn er een paar nieuwe spelers op de markt bijgekomen, maar zo ver we weten was Gamewalhalla de eerste professionele Belgishe online gameshop volledig gericht op 2dehands video games.
     
  2. We wilden de zaken graag wat professioneel aanpakken. Met alle respect voor de collega's in de sector, maar de meeste sites die we terug vonden zagen er vrij amateuristisch uit. We wilden zelf een site voor 2dehands games uitbouwen van dezelfde kwaliteit zoals je die vindt bij de grote namen. Dus een site met mooie foto's, duidelijk beschrijving van de games,...

Mensen die ons van in het begin gevolgd hebben weten dat we van ver komen en dat onze site er in het begin er absoluut niet uitzag zoals nu. Maar we mogen nu toch wel stellen dat we ondertussen geslaagd zijn in onze opzet.

 

 

Ons aanbod

 

Gezien we een eenmanszaak zijn, hebben we noch de tijd noch de middelen om hetzelfde aanbod te bieden als grote winkelketens. Daarnaast hebben we ons ook steeds willen onderscheiden van de concurrentie. Door onze eigen interesse in bepaalde games en de combinatie van hoe Gamewalhalla ontstaan is, heeft ervoor gezorgd dat we ons op een zeer specifiek aanbod toegespitst hebben. Wel een aanbod dat zeer veel mensen aanspreekt.

 

We hebben misschien niet dat super grote gamma als sommige van onze concurrenten, maar we hebben wel zeer veel games die u ergens anders zeer moeilijk kan vinden.

 

Enerzijds bestaat ons aanbod uit recente current gen games aan zeer scherpe prijzen. We hebben steeds een paar honderd verschillende PS3 titels in ons aanbod aangevuld met games voor de PS4, Wii,...

 

Onze echt specialisatie ligt echter in ons aanbod retro games. Gamewalhalla is sinds jaar en dag gespecialiseerd in zeldzame games voor de PS1 en PS2. U vindt bij ons dan ook een breed aanbod zeldzame PS1 en PS2 games dat u in geen enkel andere gameshop vindt.

 

Ondertussen hebben we dit aanbod verder uitgebreid met retro games voor de NES, SNES, Game Boy, Sega,... waar we ons ook hier trachten toe te spitsen op enkel de beste games.

 

 

Onze winkel

 

Zoals u reeds gelezen hebt, heeft Gamewalhalla afgelopen jaren heel wat veranderingen doorgemaakt.. Eén van de bijkomende veranderingen is dat u sinds eind 2014 ook terecht kan in onze eigen winkel.

 

We kunnen ook met enige trots zeggen dat we voor zo ver we weten de enige retro game winkel in Vlaams Brabant zijn. Vind u het doorbladeren van een online shop een beetje te kil? Wil u de games i.p.v op een scherm te bekijken ook echt vastnemen? Kom dan gerust eens langs in onze winkel om de sfeer op te snuiven en oms eens te snuffelen in onze retro games.

 

De vaste bezoekers zijn ons daar zeker ook al tegen gekomen. We komen ook regelmatig naar buiten als standhouder op retro game beurzen in België en Nederland.

 

 

De toekomst?

 

Dat is voor ons soms ook een vraagteken. Tot een paar jaar geleden hadden we nooit verwacht om Ebay definitief te verlaten. Laat staan om naast onze website ook onze eigen gamewinkel te starten.

 

Er zijn natuurlijk wel wat plannen. Sommige al meer concreet dan andere. Bij schrijven van deze blogpost hebben we net wat nieuwe zaken opgenomen in ons gamma zoals Snug Fit Box Protectors, de Retron 5, Super Retro Trio en splinternieuwe controllers voor de Snes, N64 en Gamecube.

 

Er zijn ook halvelings plannen om de openingsuren van onze winkel uit te breiden en nog een paar andere ideeën die verder moeten uitgewerkt worden.

 

Om af te sluiten kunnen we maar 1 iets zeggen en dat is BEDANKT. Een grote DANK U aan al onze klanten en vaste bezoekers van onze website. Het is natuurlijk voor julie dat we dit allemaal doen. Zonder ieder van u zou er ook nooit sprake geweest zijn van Gamewalhalla.

 

So keep on gaming and keep the good old times alive! Wij doen ons uiterste best om u te blijven bevoorraden met uw favoriete games.

Schrijf uw commentaar